Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí. Aceptar

 
CAT
 
ESP
 

Història

 

La idea neix l’any 2004 a partir de l’interès de Natureco de treballar conjuntament amb agricultors i elaboradors del nostre entorn per tal de produir, transformar i vendre productes de proximitat.

La intenció era la d’emprendre un projecte sostenible tant a nivell ecològic com econòmic, que permetés al pagès cobrar un preu just pel seu cereal alhora que es cooperava amb empreses de l’entorn per desenvolupar econòmicament la comarca.

Així doncs, Natureco va invertir en un molí fariner que s’utilitza per elaborar sèmola i farina d’espelta i blat que, altres empreses de la comarca transformen en pasta i pa per desprès oferir als clients de Natureco.

La pasta es comercialitza amb el nom de Bonapasta, que és una marca pròpia i exclusiva de Natureco i la elabora La Moianesa, una empresa familiar de Moià on durant diverses generacions elaboren pasta de forma artesanal. El pa, es comercialitza amb la marca Fermentus. També subministrem farina a altres empreses que la utilitzen per produir diversos productes.

 

El nostre molí

 

El molí fariner de Natureco és un molí d’alta tecnologia alemanya. Incorpora una punta de vídria que secciona el gra molt fi.

Funciona per aspiració i això li permet molinar el gra a una temperatura molt baixa que dóna un producte final d’una qualitat organolèptica immillorable, conservant-ne totes les propietats originals.

Per tal d’aconseguir un producte de la màxima qualitat, sempre treballem sobre comanda, de manera que l’emmagatzematge del producte final no pugui malmetre les característiques de la farina o la sèmola resultant.

 

 
 
 
 

L'origen dels cereals

 

Els cereals utilitzats al nostre molí són conreats principalment a Catalunya i molinats i transformats al Moianès, o al seu entorn proper.

En l'actualitat, l’espelta prové de la finca La Grossa, situada a Calders (el Moianès), i de l afinca el Puig a Castellcir (Moianès).

En aquests moments, el blat dur, es produeix a la finca Marosa de Balaguer (la Noguera), però també hem utilitzat matèria primera del Berguedà i de les Garrigues.


La nostra filosofia és la de comprar el cereal a un preu just pel pagès, promocionant la seva independència dels grans distribuïdors i apostant fermament per l’economia del territori.

 

Finca La Grossa

 

El Jaume Illa Alibés és un agricultor amb una trajectòria de més de 20 anys en la producció de cereals d’espècies autòctones i vedella ecològica. Cultiva l’espelta ecològica que utilitzem per fer els nostres productes a la seva finca 'La Grossa' de Calders.

La finca està situada just al límit del terme de Calders a tocar el municipi de Moià, en la comarca del Moianès.

Es tracta d’un paratge de gran bellesa, envoltat de boscos de pins, alzines i roures
Gaudeix d’un clima singular per la seva situació carenera; estius frescos i hiverns menys freds que a la plana diferenciant-se, també, per la inexistència de boires.

El Jaume comercialitza la seva vedella directament, sense intermediaris (telèfon de contacte: 608 797 445)

 

Finca El Puig

 

La finca el Puig de Castellcir, Moianès, es de la família Guiteras de fa generacions.La mena en Gerard Gras, un jove pagès de Castellcir que ha  apostat per l’agricultura ecològica i que ha treballat a Natureco  al nostre magatzem.Ajudar als joves del territori a fer de pagès és per nosaltres una gran satisfacció. En Gerard te la pagesia a la sang doncs de ven petit ha treballat la terra i ha après l’ofici del seu avi, el Jesús Guiteras.

 

L'espelta

 

Hi ha tres espècies originals de blat ('blats antics') que tenen el gra vestit i són anomenades espeltes: espelta petita (Triticum monococcum), espelta bessona o pisana (T. dicoccum) i espelta (Triticum spelta).

L’espelta (Triticum aestivum subsp. spelta) és un blat hexaploide que es va originar a l'Iran uns 5.000- 6.000 anys abans de la nostra era i s'estengué per Europa fa uns 5.000 anys

Com que el seu rendiment és inferior als dels blats moderns i té el gra vestit, havia perdut interès com a cultiu. Però, des de fa uns 20 anys, ha estat redescobert pel mercat de l'alimentació natural a causa de les qualitats gustatives, nutritives i medicinals del seu gra, i s'ha tornat molt popular a Europa, els EUA i a Austràlia. D'altra banda, és molt indicat en producció ecològica pel seu bon rendiment en sòls amb poc nitrogen.

Basat en el llibre de: Pujol Palol, Miquel. Les plantes cultivades. 1. Cereals.(2ª edició). Capellades: Agrònoms. Enginyers Agrònoms de Catalunya.

 
© 2018 Natureco s.l.